Picknicken in een wijngaard bij het Betuws Wijndomein
30 mei 2023
Betuws Wijndomein
Betuws Wijndomein
Picknicken in een wijngaard bij het Betuws Wijndomein
?

Als wij ergens van houden, is het wel het drinken van wijn en het eten van lokale lekkernijen in een idyllische omgeving. Zeg ‘ns eerlijk, zag jij nu de Betuwe voor je? Wij eerst ook niet, maar we hebben toch dé plek gevonden waar dit allemaal samenkomt: het Betuws Wijndomein. Een wijngaard in Erichem van 7 hectare met een mooi terras en allerlei knusse picknickplekjes tussen de wijnranken. Je kan er terecht voor een wijnproeverij en rondleiding, maar ook voor een picknick in de wijngaard met streekproducten en zelfs ligconcerten!

Wijnproductie met respect voor mens en milieu

In 2004 plantte de familie Beker de eerste wijnstokken. Bewust kozen ze daarbij voor druivenrassen die bestendig zijn voor het Nederlandse klimaat en de Betuwse rivierklei. Op deze manier kunnen ze duurzamer werken omdat er minder bestrijdingsmiddelen nodig zijn. Sinds 2018 maakt het Betuws Wijndomein met passie en vakmanschap wijnen en van druiven afgeleide producten. Het hele proces, van druiven telen tot het bottelen, gebeurt in eigen beheer en met respect voor mens en milieu. Het grootste deel van de wijnen van het Betuws Wijndomein zijn witte wijnen met druivenrassen als Johanniter, Solaris, Palatina en Souvignier Gris. Voor de rode wijnen wordt gebruik gemaakt van druivenrassen als Regent, Cabernet Cortis, Muscat Bleu en Pinotin.

Waan je in Zuid-Europa met een picknick tussen de wijnranken

Aan de wijnwinkel grenst een prachtig terras met tafels van wijnvaten, gezellige lampjes en schaduwdoeken voor de hete dagen. Je zit daar al superleuk, maar voor een écht romantische ervaring zoek je een gezellig plekje tussen de wijnranken waar je je picknickkleedje neerlegt. De picknickmand zit vol met lokale producten van boeren uit de buurt, zoals kazen, vleeswaren en onze all time favourite: de Betuwse perenstroop! Zo lekker bij een kaasplankje, maar ook bij een pannenkoek (thank us later). Natuurlijk kan een fles duurzame wijn van de eigen wijngaard niet missen. Deze kies je zelf uit in de wijnwinkel en je hebt keuze uit wit, rood, rosé, bubbels en zelfs alcoholvrije wijn.

Facts & Figures

  • Boeken/reserveren: doe je via de website. Daar vind je ook alle andere activiteiten, zoals de eerder genoemde ligconcerten, diners en workshops!
  • Adres: Buresewal 5, Erichem
  • Prijs: €29,50 pp voor een lunchmand, €24,50 pp voor een borrelmand exclusief de fles wijn

➩ Lees ook: ‘Dagje uit in Loosdrecht: Suppen en picknicken in een kasteeltuin’

Afbeelding GreenNomads

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een weekendje Betuwe! De veelzijdige streek, ook wel bekend als dé fruittuin van Nederland, leent zich uitstekend voor een kampeertrip. Campspace heeft een groot aanbod van unieke én duurzame kampeerplekken, vakantiehuisjes, boomhutten, glampings en meer, dus kijk daar vooral eens rond als dit je wel wat lijkt!

Bekijk gerelateerde blogs:

15x uniek overnachten in de natuur in Nederland en België

15x uniek overnachten in de natuur in Nederland en België

Wil je off the grid én duurzaam genieten van het buitenleven zonder je eigen kampeerspullen mee te hoeven zeulen? Ga dan niet naar een vakantiepark maar boek een uniek verblijf middenin de natuur. Die vind je volop in ons eigen kikkerlandje en bij onze buren in...

Wat te doen in Den Haag: 9 duurzame hotspots op een rijtje

Wat te doen in Den Haag: 9 duurzame hotspots op een rijtje

Herken je dat? Het gevoel dat je er gewoon écht even tussenuit moet? Heel even een andere omgeving, je werk loslaten en genieten van lekker eten? Bij ons was dit gevoel zó sterk, dat we al in de trein zaten voordat we überhaupt wisten waar we naartoe gingen. We moesten en zouden er even tussenuit gaan. Zonder enige voorbereiding eindigden we 40 minuten later in Den Haag. Waar we uiteindelijk het hele weekend op ontdekkingstocht zijn gegaan naar duurzame hotspots. Hierbij de leukste tips voor wat te doen in Den Haag!

TIP! Idyllische, duurzame accommodatie in Zeeland

TIP! Idyllische, duurzame accommodatie in Zeeland

Wil je er even tussenuit in eigen land? Wij hebben het perfécte verblijf voor je gevonden. Middenin de natuur, óp het strand, in een volledig zelfvoorzienend tiny house. Wat wil een mens nog meer? We reisden afgelopen week naar Zeeland af om deze leuke ECO cottage voor je uit te testen. En ik zal vast één ding verklappen: voor mij was dit (tot nu toe) de leukste accommodatie in Nederland waar ik ooit heb verbleven!