Over ons

GreenNomads is een gespecialiseerde reisblog met aandacht voor duurzaam reizen. We zijn ervan overtuigd dat we al met kleine wijzigingen veel progressie kunnen boeken op het gebied van duurzaam reizen. Daarom inspireren we jou graag met duurzame vakantiebestemmingen, ecologische accommodaties, groene activiteiten en lokale restaurants over de hele wereld!

Over ons

Hey you! Wij zijn Beaudine en Jasmijn, twee vriendinnen van eind twintig die elkaar al een eeuwigheid kennen en eenzelfde passie delen voor reizen. Los van elkaar, maar nog liever samen: recent streepten we ons 26e land samen af. We zijn ons steeds bewuster van de gevolgen van reizen, dus besloten we samen op ontdekkingstocht te gaan om uit te vinden of we de wereld op een verantwoorde(re) manier kunnen ontdekken. Het resultaat: GreenNomads. Een verzamelplek van onze bevindingen en inzichten, over duurzaam reizen in het algemeen en over de specifieke bestemmingen die wij hebben bezocht. Natuurlijk zijn we nog steeds zoekende en lerende, maar elke stap is een stap vooruit.

Wat verstaan wij onder duurzaam reizen?

Natuurlijk is duurzaam reizen het verkleinen van je ecologische voetafdruk, maar in onze ogen is het veel meer dan dat: het is reizen met respect voor mens, dier én natuur. Daarom vind je hier niet slechts treinreizen en fietsvakanties, maar ook bestemmingen van de gebaande paden en tips om de massa te mijden op de toeristische plekken. We zoeken naar activiteiten en projecten waarmee je als reiziger de lokale bevolking steunt en ontmoet, vergaren inzichten over welke wildlife-activiteiten verantwoord zijn en verzamelen alternatieve tips voor toeristische trekpleisters. En natuurlijk hoef je voor een unieke reisbeleving niet altijd ver van huis te gaan. Op GreenNomads vind je daarom ook hidden gems binnen onze eigen landsgrenzen!

Zal reizen ooit écht duurzaam zijn?

Binnen de komende jaren nog niet, in ieder geval. Maar met wat meer bewustzijn en overwogen acties komen we een heel eind. Vergeet daarbij niet dat er ook veel landen zijn die afhankelijk zijn van toerisme, waar je als reiziger dus echt het verschil kunt maken. En moeten we het nog hebben over hoe reizen je leven verrijkt en je perspectief verbreedt, of hoe het je waardevolle lessen geeft over andere culturen en je compassie vergroot?

Het is nodig, eigenlijk onvermijdelijk, dat we onze verantwoordelijkheid nemen en ons steentje bijdragen om verantwoorder te reizen. Daar helpen we jullie graag een handje bij. Ga jij de uitdaging met ons aan?

“De wereld is te mooi om niet gezien te worden. Daarom zien we de wereld écht.”

Geniet van de reis!

Liefs,
Beaudine en Jasmijn

Bekijk onze nieuwste blogs:

De 9 allerleukste boeken over duurzaam reizen

De 9 allerleukste boeken over duurzaam reizen

Vind je het ook altijd zo heerlijk om op de bank te ploffen en weg te dromen bij de meest fantastische reizen? Of misschien houd je er wel van om je tafel of kast te decoreren met inspirerende covers? In dit artikel geven we een overzicht van de 9 allerleukste boeken over duurzaam reizen. De één is praktisch en vormt een handig stappenplan, de ander is geschikt om op ieder willekeurig moment doorheen te bladeren. Maar voor welk boek je ook gaat, je zult ongetwijfeld overspoeld worden door reiskriebels!

Duurzamer reizen? Met deze 13 tips verklein jij je voetafdruk in a nutshell!

Duurzamer reizen? Met deze 13 tips verklein jij je voetafdruk in a nutshell!

Ben je dol op reizen, maar wil je tegelijkertijd je voetafdruk zo klein mogelijk houden? Dit zou als een onmogelijke opgave kunnen klinken, maar niets is minder waar. Er zijn een hoop dingen die jij kunt doen om de CO2-uitstoot van je reis te verkleinen. Als je deze 13 tips opvolgt, zou het zelfs kunnen dat je voetafdruk groter is wanneer je thuis blijft!

Wat betekent ‘duurzaam reizen’ nou eigenlijk?

Wat betekent ‘duurzaam reizen’ nou eigenlijk?

Steeds vaker zie je de term ‘duurzaam reizen’ opdoemen, maar wat betekent dit nou eigenlijk? En is het überhaupt wel mogelijk om duurzaam te reizen? Bij GreenNomads vinden we deze term maar al te belangrijk en daarom lichten we graag toe wat duurzaam reizen precies betekent.

26x duurzame reisartikelen en gadgets

26x duurzame reisartikelen en gadgets

Het liefste ga je zo voorbereid mogelijk op reis, maar neem je ook weer niet te veel onnodigs mee. Om je daarbij te helpen, hebben we een lijst gemaakt met 26 handige artikelen en gadgets voor op reis.

Zo kun je verantwoord zwemmen met walvishaaien

Zo kun je verantwoord zwemmen met walvishaaien

Zwemmen met walvishaaien is één van de mooiste reiservaringen die wij ooit hebben meegemaakt. De populariteit van deze activiteit roept echter vragen op over de impact ervan op de walvishaaien zelf en hun fragiele omgeving. Voordat je met walvishaaien gaat zwemmen, is het dus van groot belang dat je je inleest over hoe je dit op een diervriendelijke en verantwoorde manier kunt doen. Wij gingen op onderzoek uit en nemen je in dit artikel mee in de do’s & don’ts voor het verantwoord zwemmen met walvishaaien.