Dagje uit in Loosdrecht: suppen en picknicken in een kasteeltuin
30 mei 2023
Afbeelding Loosdrecht
Afbeelding Loosdrecht
Dagje uit in Loosdrecht: suppen en picknicken in een kasteeltuin
?

De zomer staat voor de deur, de dagen zijn lang en we hebben allemaal zin erop uit te gaan. Wij hebben dan zin in iets actiefs, waarna we ergens in het zonnetje neerploffen met een lekkere versnapering. In Loosdrecht ben je dan op de juiste plek! Op de Loosdrechtse Plassen kan je namelijk heerlijk suppen en op nog geen 10 minuten afstand ligt het indrukwekkende kasteel Sypesteyn, waar je op het terras van restaurant Hof Sypesteyn neerstrijkt óf – beter nog – geniet van een picknick in de kasteeltuin. Een topcombinatie, al zeggen we het zelf. 😉 Het enige wat jij hoeft te doen is onderstaand stappenplan te volgen, en jouw dagje uit is geregeld.

➩ TIP! Koop een dagretourtje bij de NS naar Hilversum en pak vanaf daar de bus naar Loosdrecht

Stap 1: Huur een supboard bij IkSUP Loosdrecht

Zorg dat je dit ruim van tevoren doet, bij voorkeur minimaal een week. Suppen is een gigantisch populaire activiteit op de Loosdrechtse Plassen dus zo weet je dat je niet mis grijpt! Er zijn veel aanbieders, maar wij hebben prettige ervaringen met IkSUP. Je parkeert je auto of fiets hier gemakkelijk en stapt zo het water op. IkSUP is ook bereikbaar met het ov, maar het tweede deel van dit dagje uit (kasteel Sypesteyn) niet. Wil je toch met ov gaan? Neem dan bus 121 richting Mijdrecht via Loenen en stap uit bij halte Porseleinhaven. Vanaf hier is het maar 5 minuten lopen naar IkSUP. Wij huren altijd een board zonder gids erbij en dat is prima te doen. De kosten hiervoor bedragen €22,50 per supboard en daar mag je 3 uur voor wegblijven.

Bonustip! Heb jij een hond? Overweeg dan jouw sup bij Hondensup te huren, want dan kan ie mee aan boord!

Stap 2: Suppen maar!

Off you go! Bij vertrek krijg je een kaartje mee dat de medewerkers nog even toelichten. Onderweg toch de weg kwijt? Je ziet genoeg andere suppers aan wie je de weg kunt vragen! Je supt door het prachtige natuurgebied de Vuntus. De complete route duurt 2 uur, maar je kan er ook voor kiezen om stukken af te snijden. Je huurt het supboard dus voor 3 uur, zodat je onderweg kunt chillen en, indien het weer het toelaat, een duik in de plas kunt nemen. Eenmaal terug kan je je omkleden in de kleedruimte van het kantoortje van IkSUP.

Stap 3: Op naar Kasteel Sypesteyn

Vanaf IkSUP is het 9 minuten rijden of 18 minuten fietsen naar kasteel Sypesteyn. Dit kasteel geeft een unieke blik in de wereld van jonkheer Henri van Sypesteyn (1857-1937).Tegenover de 15de-eeuwse Sijpekerk bouwde de jonkheer, aan het begin van de vorige eeuw, het kasteel op oude fundamenten. Maar het meest indrukwekkende aan dit kasteel is de historische tuin. Henri van Sypesteyn toverde namelijk maar liefst zes hectare weiland om tot een Oud-Hollandsche tuin, die zich kenmerkt door zes elementen: een slottuin, boomgaard, doolhof, voorplein en parkbos.

Stap 4: Haal een picknickmand op bij Hof Sypesteyn

Bij het restaurant van het kasteel, Hof Sypesteyn, vind je niet alleen een mooi terras, je kunt er ook picknickmanden ophalen waarbij je zelf een nóg mooier plekje in de kasteeltuin kunt zoeken. In de picknickmand zitten o.a. een Schulpsapje, broodjes, (vegetarisch) beleg, taart en een stuk fruit per persoon. De kosten hiervoor bedragen €17,50 per persoon, inclusief het gebruik van een picknickkleedje en toegang tot de kasteeltuin. Reserveer de mand wel even vooraf, dat doe je telefonisch via 035-6228880.

Stap 5: Zoek een plekje uit in de kasteeltuinen en picknicken maar!

Het leukste: je mag een plekje geheel naar keuze uitzoeken in de tuin. Loop een rondje om het beste hoekje te vinden, spreid je picknickkleed uit en het is genieten geblazen!

➩ Lees ook: ‘Picknicken in de wijngaard bij het Betuws Wijndomein’

Afbeelding GreenNomads

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een weekendje kamperen aan de wateren van Loosdrecht! Campspace heeft een groot aanbod van unieke én duurzame kampeerplekken, vakantiehuisjes, boomhutten, glampings en meer!

Bekijk gerelateerde blogs:

15x uniek overnachten in de natuur in Nederland en België

15x uniek overnachten in de natuur in Nederland en België

Wil je off the grid én duurzaam genieten van het buitenleven zonder je eigen kampeerspullen mee te hoeven zeulen? Ga dan niet naar een vakantiepark maar boek een uniek verblijf middenin de natuur. Die vind je volop in ons eigen kikkerlandje en bij onze buren in België! Weg van de hectiek, maar zonder concessies te hoeven doen aan comfort! Wij doken in verblijven waar je kunt overnachten in de natuur en kwamen de gezelligste natuurhuisjes en pipowagens en de avontuurlijkste boomhutten en drijvende vlotten tegen – je kunt het zo gek niet bedenken. En het leuke is dat deze bijna allemaal worden aangeboden door particuliere verhuurders! Onze top 15 van bijzondere plekken waar je kunt overnachten in de natuur in Nederland en België vind je hieronder.

Wat te doen in Den Haag: 9 duurzame hotspots op een rijtje

Wat te doen in Den Haag: 9 duurzame hotspots op een rijtje

Herken je dat? Het gevoel dat je er gewoon écht even tussenuit moet? Heel even een andere omgeving, je werk loslaten en genieten van lekker eten? Bij ons was dit gevoel zó sterk, dat we al in de trein zaten voordat we überhaupt wisten waar we naartoe gingen. We moesten en zouden er even tussenuit gaan. Zonder enige voorbereiding eindigden we 40 minuten later in Den Haag. Waar we uiteindelijk het hele weekend op ontdekkingstocht zijn gegaan naar duurzame hotspots. Hierbij de leukste tips voor wat te doen in Den Haag!

TIP! Idyllische, duurzame accommodatie in Zeeland

TIP! Idyllische, duurzame accommodatie in Zeeland

Wil je er even tussenuit in eigen land? Wij hebben het perfécte verblijf voor je gevonden. Middenin de natuur, óp het strand, in een volledig zelfvoorzienend tiny house. Wat wil een mens nog meer? We reisden afgelopen week naar Zeeland af om deze leuke ECO cottage voor je uit te testen. En ik zal vast één ding verklappen: voor mij was dit (tot nu toe) de leukste accommodatie in Nederland waar ik ooit heb verbleven!