In gesprek met duurzame reisorganisatie Heroes for Charity!
17 november 2023
Heroes for Charity
Heroes for Charity
In gesprek met duurzame reisorganisatie Heroes for Charity!
?

Wat begon met het beklimmen van de Kilimanjaro voor een goed doel, eindigde in het ontstaan van Heroes for Charity. Geïnspireerd door deze geweldige ervaring vond Simone de Graaf het tijd dat meer mensen deze unieke combinatie van een uitdaging aangaan en daarmee geld ophalen voor een goed doel konden ervaren. Wij spraken haar over het ontstaan en de toekomst van haar duurzame reisorganisatie.

Hoe kwam je op het idee om Heroes for Charity op te richten?

In 2019 ging ik op zoek naar een vakantie voor 2020. Ik wist nog niet precies wat het moest worden, maar ik wist wel dat ik iets avontuurlijks wilde. Toen ik het beklimmen van de Kilimanjaro voor een goed doel voorbij zag komen, wist ik gelijk ‘dit ga ik doen!’. Vanaf dat moment begon ik met voorbereiden: ik heb veel getraind en de uitrusting aangeschaft, want zoiets had ik nog nooit eerder gedaan. Ook heb ik op allerlei manieren geld ingezameld voor het goede doel. Een hele andere en supermooie manier van voorpret. In februari 2020 was het zover: de beklimming van de hoogste berg van Afrika. Ik vond dit zo ontzettend gaaf dat ik daar op de berg al dacht: dit zouden veel meer mensen mee moeten maken. Die gedachte liet mij niet los en groeide uit tot het idee om hier zelf iets mee te gaan doen. Zo ontstond het idee van Heroes for Charity en in 2021 was de oprichting een feit.

Wat houdt Heroes for Charity precies in?

Heroes for Charity organiseert avontuurlijke challenges, waarmee jij als deelnemer geld inzamelt voor een goed doel. Beklim de Kilimanjaro in Tanzania, fiets van Ho Chi Minh City in Vietnam naar Angkor Wat in Cambodja, wandel de Inca Trail in Peru of maak een uitdagende wandeling in Nederland. Kijk welke uitdaging bij jou past en kies zelf voor welk goede doel je in actie wil komen. Heroes for Charity zorgt dat alles tot in de puntjes geregeld is en helpt je bij de voorbereiding. Ook helpen we je met het inzamelen van geld door tips en voorbeelden van andere deelnemers met je te delen. Het wordt hoe dan ook een ervaring die je niet snel meer zult vergeten!

Afbeelding GreenNomads

Wanneer je een challenge bij Heroes for Charity boekt, is het goed om te weten dat het ingezamelde geld rechtstreeks naar het goede doel gaat en ze daar zelf niks van inhouden. Je betaalt Heroes for Charity alleen voor de A-Z organisatie en begeleiding van de challenge. Dat kunnen wij alleen maar supporten!

Welke challenge zal je altijd bijblijven?

De Kilimanjaro heeft een bijzonder plekje in mijn hart. Ik heb ondertussen drie keer op de top gestaan, maar het blijft iedere keer weer even speciaal. Je begint in het regenwoud en eindigt met sneeuw op 5.895 meter. Maar ook de Saigon to Angkor Wat Ride for Charity, waarbij je fietst door Vietnam en Cambodja en eindigt bij de tempels van Angkor Wat zal ik nooit vergeten. Fietsen doe ik zelf niet zo vaak, dus voor deze challenge moest ik echt trainen. Ik vond het best zwaar, maar je zag zoveel moois onderweg en de bevolking was zo lief. Zo heeft iedere challenge wel iets waardoor hij je bij zal blijven. Ook het feit dat je met deze challenge geld inzamelt voor het goede doel draagt hier natuurlijk aan bij.

Wat is jouw visie voor de komende jaren voor Heroes for Charity?

Het doel van Heroes for Charity is om zoveel mogelijk mensen te inspireren om geld in te zamelen voor een goed doel. Goede doelen helpen ieder op hun eigen manier om de wereld een stukje mooier te maken. Dus hoe meer mensen geïnspireerd raken, hoe beter. De komende jaren hoop ik met de deelnemers, de Heroes, die meedoen aan een challenge van Heroes for Charity nog meer impact te kunnen maken.

➩ Lees ook: “13x de leukste reisorganisaties voor unieke en duurzame reizen”

Bekijk gerelateerde blogs:

Verantwoord zwemmen met walvishaaien

Verantwoord zwemmen met walvishaaien

Zwemmen met walvishaaien was een van de mooiste reiservaringen die wij ooit opdeden. En met ons duizenden andere avontuurlijke reizigers, die naar exotische bestemmingen over de hele wereld trekken om deze giganten van de oceaan te bewonderen. De populariteit van deze...

15x uniek overnachten in de natuur in Nederland en België

15x uniek overnachten in de natuur in Nederland en België

Wil je off the grid én duurzaam genieten van het buitenleven zonder je eigen kampeerspullen mee te hoeven zeulen? Ga dan niet naar een vakantiepark maar boek een uniek verblijf middenin de natuur. Die vind je volop in ons eigen kikkerlandje en bij onze buren in...

Duurzamer reizen? Met deze 13 tips verklein jij je voetafdruk in a nutshell!

Duurzamer reizen? Met deze 13 tips verklein jij je voetafdruk in a nutshell!

Ben je dol op reizen, maar wil je tegelijkertijd je voetafdruk zo klein mogelijk houden? Dit zou als een onmogelijke opgave kunnen klinken, maar niets is minder waar. Er zijn een hoop dingen die jij kunt doen om de CO2-uitstoot van je reis te verkleinen. Als je deze 13 tips opvolgt, zou het zelfs kunnen dat je voetafdruk groter is wanneer je thuis blijft!