Duurzame hotspot in Nederland: buitenhotel en restaurant Terra Wolde
22 mei 2023
Terra Wolde pop-up restaurant
Terra Wolde pop-up restaurant
Duurzame hotspot in Nederland: buitenhotel en restaurant Terra Wolde
?

Voor een unieke reiservaring hoef je echt niet ver te reizen. Ons kikkerlandje heeft zo veel te bieden, als je maar goed zoekt. Maar dat doen wij natuurlijk voor je! In onze zoektocht naar idyllische duurzame hotspots binnen de landsgrenzen kwamen we Terra Wolde tegen. Een buitenhotel en restaurant in Zeewolde, waar duurzaamheid en het buitenleven centraal staat. Of zoals ze zelf omschrijven: Terra Wolde is duurzaam comfort met heel veel buiten, puur eten, lekkere koffie en fijn recreëren. Wat een heerlijke plek!

Simpele en duurzame manier van eten, leven, logeren en recreëren

Horeca-eigenaar Lisette besloot in 2018 het roer om te gooien en van het bruisende Utrecht op zoek te gaan naar een stuk grond om haar droom te verwezenlijken. Die droom? Een simpeler en meer duurzame manier van eten, leven, logeren en recreëren. Ze wilde zich als ondernemer meer focussen op puur eten in combinatie met de natuur. Het idee voor Terra Wolde werd geboren. In het natuurgebied het Horsterwold plantte ze na 2,5 jaar de eerste boom, legde ze haar eigen moestuin aan en liet ze zonnepanelen plaatsen. Inmiddels woont ze hier met haar vriend en dochtertje en runnen ze samen het buitenhotel en restaurant in de bostuin.

Afbeelding GreenNomads

Wist je dat we alle duurzame hotspots in Nederland op één plek verzamelen? Je vind hier ecologische verblijven, restaurants met streekproducten, uitgestrekte wijn- en boomgaarden met terrassen en de leukste verantwoorde activiteiten!

Het buitenhotel met all-in arrangement

Het buitenhotel bestaat uit verschillende accommodaties verspreid over het terrein: het Boshuisje, de Bell tent, de For-rest kamer, de Yurt en het Kleinste boshuisje. Je boekt een all-in arrangement van twee of drie nachten. ’s Ochtends word je in de watten gelegd met een heerlijk ontbijtje aan een tafeltje in de bostuin. Elke dag staat er een aanschuiftafel op het programma. De ene keer als lunch, de andere keer als driegangendiner. Je vermaakt jezelf met het ontdekken van de omgeving per sup of fiets en komt tot rust met een boek of een spelletje in de bostuin.

➩ Lees ook: “TIP! Duurzaam Overnachten in Zeeland”

Farm-to-table in restaurant Pomponius

In de bostuin staat het kleinschalige, idyllische restaurant Pomponius. Vooralsnog is het een pop-up restaurant, aangezien het officiële restaurant nog in aanbouw is. Maar de pop-up variant is misschien nog wel leuker ook! Het bestaat uit een klein restaurantje waar je de kok op houtvuur ziet koken, een terras in de bostuin waarvandaan je de kippen en schapen kunt zien rondscharrelen en de kas die knus aangekleed is.

Bij Pamponius volgen ze het farm-to-table principe: ze verbouwen zoveel mogelijk ingrediënten zelf of halen deze uit de omgeving. Ze hebben een moestuin van 250 m2, kippen voor eitjes, en het fruit en de noten halen ze uit hun pas aangelegde boomgaard. Groenten en kruiden stelen de show maar ze schuwen een stukje vlees ook niet, mits duurzaam en lokaal. Ze minimaliseren hun foodwaste, zo conserveren en fermenteren ze de oogst die ze niet direct kunnen gebruiken én gebruiken ook slechts circulaire materialen. Op donderdag en zondag kan je terecht voor de houtgestookte pizza avond, een echte aanrader (uit ervaring gesproken)!

Goed nieuws: gelukkig ben je óók welkom in het restaurant als je niet in Terra Wolde verblijft. Desalniettemin raden we toch echt aan om dat wel te doen. Bij de eerste glimp wil je al nooit meer weg!

Facts & Figures

  • Boeken/reserveren: doe je via de website van Terra Wolde
  • Adres: Groenewoudseweg 70 in Zeewolde
  • Prijs: Vanaf €150 voor twee personen voor twee nachten
  • Honden toegestaan: Alleen aangelijnd in de bostuin, niet in de accommodaties

➩ Lees ook: “15x uniek overnachten in de natuur in Nederland en België”

Bekijk gerelateerde blogs:

15x uniek overnachten in de natuur in Nederland en België

15x uniek overnachten in de natuur in Nederland en België

Wil je off the grid én duurzaam genieten van het buitenleven zonder je eigen kampeerspullen mee te hoeven zeulen? Ga dan niet naar een vakantiepark maar boek een uniek verblijf middenin de natuur. Die vind je volop in ons eigen kikkerlandje en bij onze buren in...

Wat te doen in Den Haag: 9 duurzame hotspots op een rijtje

Wat te doen in Den Haag: 9 duurzame hotspots op een rijtje

Herken je dat? Het gevoel dat je er gewoon écht even tussenuit moet? Heel even een andere omgeving, je werk loslaten en genieten van lekker eten? Bij ons was dit gevoel zó sterk, dat we al in de trein zaten voordat we überhaupt wisten waar we naartoe gingen. We moesten en zouden er even tussenuit gaan. Zonder enige voorbereiding eindigden we 40 minuten later in Den Haag. Waar we uiteindelijk het hele weekend op ontdekkingstocht zijn gegaan naar duurzame hotspots. Hierbij de leukste tips voor wat te doen in Den Haag!

TIP! Idyllische, duurzame accommodatie in Zeeland

TIP! Idyllische, duurzame accommodatie in Zeeland

Wil je er even tussenuit in eigen land? Wij hebben het perfécte verblijf voor je gevonden. Middenin de natuur, óp het strand, in een volledig zelfvoorzienend tiny house. Wat wil een mens nog meer? We reisden afgelopen week naar Zeeland af om deze leuke ECO cottage voor je uit te testen. En ik zal vast één ding verklappen: voor mij was dit (tot nu toe) de leukste accommodatie in Nederland waar ik ooit heb verbleven!