De ultieme route voor jouw 9-daagse rondreis door Andalusië
26 oktober 2023
Rondreis door Andalusië
Rondreis door Andalusië
De ultieme route voor jouw 9-daagse rondreis door Andalusië
?

Wil je op avontuur in Europa maar weet je nog niet naar welke bestemming? Twijfel niet langer! In Andalusië vind je letterlijk alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke vakantie. Een Mediterraans klimaat, goddelijke Spaanse tapas, oneindig veel culturele bezienswaardigheden en natuurgebieden waar zelfs Canada niet aan kan tippen. Wij hebben de ultieme route uitgestippeld voor een rondreis door Andalusië, waarbij je geen enkel hoogtepunt hoeft te missen én je je CO2 uitstoot beperkt.

➩ Lees ook: “11x Must do duurzame activiteiten in Andalusië”

Het beste vervoersmiddel

Rondreis door Andalusië met de fiets

Één van de meest duurzame manieren om Andalusië te verkennen is per fiets. Eye4Cycling biedt geheel verzorgde fietsvakanties aan door Andalusië waardoor je zelf nergens meer aan hoeft te denken. Tijdens deze rondreis staat cultuur en natuur centraal en overnacht je op bijzondere locaties, zoals een 900 jaar oud klooster of op een schip!

Rondreis door Andalusië met de bus

Tussen alle grote steden in Andalusië is er een goed bussennetwerk beschikbaar. Als je een stadsmens bent, kun je gemakkelijk met de bus van Malaga, naar Ronda, naar Sevilla, naar Granada. De bussen rijden iedere dag en een enkele reis kost ongeveer tussen de €5 en €15 per persoon. Lekker goedkoop én duurzaam dus!

Rondreis door Andalusië met de auto

Tussen de steden in liggen een aantal fantastische natuurparken die niet met het openbaar vervoer te bereiken zijn. Natuurliefhebbers zouden er dus voor kunnen kiezen om een auto te huren voor hun rondreis door Andalusië. Een huurauto kan je eenvoudig huren op het vliegveld in Malaga, Sevilla of Granada. Wij zijn persoonlijk altijd fan van Sunnycars, omdat je hier altijd een volledig gedekte verzekering zonder eigen risico krijgt.

We hebben helaas nog geen mogelijkheid gevonden om een elektrische auto te huren in Andalusië. De enige optie om je impact te verkleinen is dus door het compenseren van je CO2-uitstoot via bijvoorbeeld Trees for All. Tijdens deze roadtrip legden wij 1.000 km af, wat neerkomt op 200 kilo CO2 en (tot op zekere hoogte) te compenseren valt met een donatie van €3,77.

De ultieme route

Gelukkig houden wij allebei van vakantie voorpret en hebben we voor onze eigen rondreis door Andalusië de nodige research gedaan voor de perfecte route. Na wat wikken en wegen kwamen we uit op een perfecte afwisseling tussen fascinerende steden en rustgevende natuur. Mochten we opnieuw naar Andalusië gaan, dan zouden we precies dezelfde route hebben gekozen!

Reisschema voor een rondreis door Andalusië

We trokken van Malaga naar Sevilla, met een kleine tussenstop bij Ronda en Setenil de las Bodegas. Na een paar dagen Sevilla zochten we de natuur op bij de gigantische kloof Caminito del Rey en het bijzondere natuurpark Torcal de Antequera. Hierdoor waren we weer voldoende opgeladen voor een paar dagen Granada. Als afsluiter lieten we ons verwonderen door de Gorafe Desert en sliepen we een nachtje middenin het bergachtige Sierra Nevada om vervolgens weer te eindigen in Malaga.

DAGACTIVITEITOVERNACHTING
1Malaga verkennenMalaga
2Hiken door de unieke kloof van RondaSetenil de las Bodegas
3Schitterende roadtrip via Setenil de las Bodegas naar SevillaSevilla
4Sevilla verkennen met de elektrische stepSevilla
5Spectaculaire hike door de kloof van Caminito del ReyAntequera
6Bezoek aan natuurpark Torcal de AntequeraGranada
7Granada verkennen met een free walking tourGranada
8Bezoek aan de Gorafe desertSierra Nevada
9Wakker worden middenin de bergen van de Sierra Nevada– Naar huis –

Uniek overnachten

Het bewust kiezen van je verblijf is een belangrijk aspect van verantwoord reizen. Gelukkig zijn er ook in Andalusië tal van bijzondere, duurzame en kleinschalige accommodaties. Tijdens onze roadtrip maakten we er een sport van om zo uniek mogelijk te overnachten. Zo verbleven we bijvoorbeeld in een pod, een oud klooster, een grot en een yurt. Heb jij je verblijf nog niet geboekt? Dit zijn de 5 unieke en duurzame accommodaties waar wij verbleven tijdens onze rondreis door Andalusië.

Lekker eten

Door bewust te kiezen waar je eet en drinkt, verlaag je al een groot deel van de CO2 uitstoot van je reis. Daarom hebben we ervoor gekozen om tijdens onze rondreis door Andalusië geen vlees te eten en zijn we op zoek gegaan naar groene, duurzame, biologische, vegetarische en ecologische horecatentjes. Al snel kwamen we erachter dat er in Andalusië meer dan genoeg duurzame cafés en restaurants zijn, maar dat je maar net moet weten waar ze zitten. Daarom hebben we de leukste duurzame hotspots voor je op een rijtje gezet!

De gaafste activiteiten

Andalusië is geschikt voor iéder type reiziger. Maar hoe je het ook wendt of keert: déze 11 activiteiten kun je absoluut niet overslaan tijdens je rondreis door Andalusië. Ga jij voor een roadtrip door de woestijn, een hike door een gigantische kloof, een adembenemend uitzicht vanaf de Metropol Parasol; of doe je het gewoon allemaal?!

➩ Lees ook: “5x Unieke en duurzame accommodaties in Andalusië”

Bekijk gerelateerde blogs:

11x Must do duurzame activiteiten in Andalusië

11x Must do duurzame activiteiten in Andalusië

De Zuid-Spaanse regio Andalusië is geschikt voor iéder type reiziger. Of je nou cultuur wil snuiven in musea, een liefhebber bent van extreme sporten of je je liever terugtrekt in de natuur. Bovendien kun je voldoende activiteiten ondernemen zonder het milieu te schaden. Daarom zetten we de 12 leukste, duurzame activiteiten in Andalusië voor je op een rijtje!

7x vegetarisch en duurzaam eten in Andalusië

7x vegetarisch en duurzaam eten in Andalusië

Een paar weken geleden hebben wij een schitterende roadtrip gemaakt door Andalusië, een pittoreske regio in Zuid-Spanje. Dit bleek de perfecte bestemming voor mensen die van lekker eten houden! Om onze CO2 uitstoot zo laag mogelijk te houden, zijn we op zoek gegaan naar de leukste hotspots voor vegetarisch en duurzaam eten in Andalusië. Wat bleek? Die zijn er genóeg! Je moet alleen net even weten waar ze zitten. Daarom zetten we onze favoriete eetplekjes voor je op een rijtje!

5x Unieke en duurzame accommodaties in Andalusië

5x Unieke en duurzame accommodaties in Andalusië

Het bewust kiezen van je verblijf is een belangrijk aspect van duurzamer reizen. Gelukkig zijn er ook in Andalusië tal van bijzondere, duurzame en kleinschalige accommodaties. Tijdens onze roadtrip maakten we er een sport van om zo uniek mogelijk te overnachten. Heb jij je verblijf nog niet geboekt? Neem dan zeker deze tips mee ter overweging!