Voor een unieke reiservaring hoef je echt niet ver te reizen. Ons kikkerlandje heeft zo veel te bieden, als je maar goed zoekt. Maar dat doen wij natuurlijk voor je! In onze zoektocht naar idyllische duurzame hotspots binnen de landsgrenzen kwamen we Terra Wolde tegen. Een buitenhotel en restaurant in Zeewolde, waar duurzaamheid en het buitenleven centraal staat. Of zoals ze zelf omschrijven: Terra Wolde is duurzaam comfort met heel veel buiten, puur eten, lekkere koffie en fijn recreëren. Wat een heerlijke plek!
Simpele en duurzame manier van eten, leven, logeren en recreëren
Horeca-eigenaar Lisette besloot in 2018 het roer om te gooien en van het bruisende Utrecht op zoek te gaan naar een stuk grond om haar droom te verwezenlijken. Die droom? Een simpeler en meer duurzame manier van eten, leven, logeren en recreëren. Ze wilde zich als ondernemer meer focussen op puur eten in combinatie met de natuur. Het idee voor Terra Wolde werd geboren. In het natuurgebied het Horsterwold plantte ze na 2,5 jaar de eerste boom, legde ze haar eigen moestuin aan en liet ze zonnepanelen plaatsen. Inmiddels woont ze hier met haar vriend en dochtertje en runnen ze samen het buitenhotel en restaurant in de bostuin.
Wist je dat we alle duurzame hotspots in Nederland op één plek verzamelen? Je vind hier ecologische verblijven, restaurants met streekproducten, uitgestrekte wijn- en boomgaarden met terrassen en de leukste verantwoorde activiteiten!
Het buitenhotel met all-in arrangement
Het buitenhotel bestaat uit verschillende accommodaties verspreid over het terrein: het Boshuisje, de Bell tent, de For-rest kamer, de Yurt en het Kleinste boshuisje. Je boekt een all-in arrangement van twee of drie nachten. ’s Ochtends word je in de watten gelegd met een heerlijk ontbijtje aan een tafeltje in de bostuin. Elke dag staat er een aanschuiftafel op het programma. De ene keer als lunch, de andere keer als driegangendiner. Je vermaakt jezelf met het ontdekken van de omgeving per sup of fiets en komt tot rust met een boek of een spelletje in de bostuin.
➩ Lees ook: “TIP! Duurzaam Overnachten in Zeeland”
Farm-to-table in restaurant Pomponius
In de bostuin staat het kleinschalige, idyllische restaurant Pomponius. Vooralsnog is het een pop-up restaurant, aangezien het officiële restaurant nog in aanbouw is. Maar de pop-up variant is misschien nog wel leuker ook! Het bestaat uit een klein restaurantje waar je de kok op houtvuur ziet koken, een terras in de bostuin waarvandaan je de kippen en schapen kunt zien rondscharrelen en de kas die knus aangekleed is.
Bij Pamponius volgen ze het farm-to-table principe: ze verbouwen zoveel mogelijk ingrediënten zelf of halen deze uit de omgeving. Ze hebben een moestuin van 250 m2, kippen voor eitjes, en het fruit en de noten halen ze uit hun pas aangelegde boomgaard. Groenten en kruiden stelen de show maar ze schuwen een stukje vlees ook niet, mits duurzaam en lokaal. Ze minimaliseren hun foodwaste, zo conserveren en fermenteren ze de oogst die ze niet direct kunnen gebruiken én gebruiken ook slechts circulaire materialen. Op donderdag en zondag kan je terecht voor de houtgestookte pizza avond, een echte aanrader (uit ervaring gesproken)!
Goed nieuws: gelukkig ben je óók welkom in het restaurant als je niet in Terra Wolde verblijft. Desalniettemin raden we toch echt aan om dat wel te doen. Bij de eerste glimp wil je al nooit meer weg!
Facts & Figures
- Boeken/reserveren: doe je via de website van Terra Wolde
- Adres: Groenewoudseweg 70 in Zeewolde
- Prijs: Vanaf €150 voor twee personen voor twee nachten
- Honden toegestaan: Alleen aangelijnd in de bostuin, niet in de accommodaties
➩ Lees ook: “15x uniek overnachten in de natuur in Nederland en België”