TIP! Idyllische, duurzame accommodatie in Zeeland
04 november 2023
Afbeelding duurzame accommodatie in Zeeland: Eco Grevelingenpark
Afbeelding duurzame accommodatie in Zeeland: Eco Grevelingenpark
TIP! Idyllische, duurzame accommodatie in Zeeland
?

Wil je er even tussenuit in eigen land? Wij hebben het perfécte verblijf voor je gevonden. Middenin de natuur, óp het strand, in een volledig zelfvoorzienend tiny house. Wat wil een mens nog meer? We reisden afgelopen week naar Zeeland af om deze leuke ECO cottage voor je uit te testen. En we zullen vast één ding verklappen: voor ons is dit onze favoriete duurzame accommodatie in Zeeland geworden waar we ooit hebben verbleven!

➩ Lees ook: “De 9 leukste (en duurzame) activiteiten in Zeeland”

Duurzame accommodatie in Zeeland

Bij aankomst werden we hartelijk ontvangen door de medewerkers van Qurios ECO Grevelingenstrand. De auto konden we achterlaten op de parkeerplaats om vervolgens onze reis voort te zetten door de duinen met onze eigen bolderkar. Het tiny house stond pal op het strand en bood een schitterend uitzicht over het Grevelingenmeer. We hadden ons eigen terras, een hangmat, twee ligstoelen en een Weber barbecue. Ook binnen was het huisje van alle gemakken voorzien, met zeer comfortabele bedden, een sfeervolle woonkamer en een verrukkelijke regendouche. En last but not least: volledig openslaande deuren. Het ultieme vakantiegevoel!

Duurzame features

Als we het over een duurzame accommodatie in Zeeland hebben, dan hebben we het over Qurios ECO Grevelingenstrand. Het park heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. De tiny houses zijn dan ook volledig zelfvoorzienend en hebben hun eigen zonnepanelen. Maar wij waren vooral onder de indruk van het watercirculatie systeem, waarbij het afvalwater wordt gereinigd en hergebruikt. Verder is het tiny house volledig met natuurlijke materialen afgewerkt en ingericht. Zo is onder andere gebruik gemaakt van door Staatsbosbeheer beschikbaar gesteld Larikshout en zijn de huisjes geïsoleerd met hennep.

Top locatie

In totaal zijn er 30 ECO cottages, maar ze staan ver uit elkaar waardoor je veel privacy hebt. Gooi de deuren van je huisje open en je stapt zo op het strand van het Grevelingenmeer. Misschien spot je wel zeehonden of flamingo’s! Bovendien liggen de huisjes middenin het natuurgebied de Kabbelaarsbank: een schitterend bos met natte duinvalleien en een enorme variatie aan planten, insecten en vogels. Op loopafstand vind je Zeeland Buitenland, waar je verschillende activiteiten kan ondernemen zoals kanoën, wandklimmen of een hoogteparcours. Iets verder gelegen vind je het Noordzeestrand, waar je kan kitesurfen, blokarten of gewoon lekker even kunt uitwaaien.

Het enige (maar dan ook echt het enige) nadeel van dit verblijf is dat het slecht te bereiken is met het OV, waardoor je gedwongen wordt om met de auto te komen. En dat is natuurlijk een stuk minder duurzaam!

Wat te doen in de omgeving?

Zoals we net als zeiden, valt er genoeg te doen in de omgeving. Je kunt de natuur intrekken of juist actieve uitjes ondernemen. Bovendien is het de perfecte uitvalsbasis om Zeeland eens verder te ontdekken. In deze blog hebben we de 9 leukste (en duurzame) dingen om te doen in Zeeland voor je op een rijtje gezet.

Duurzame accommodatie in Zeeland: facts & figures

  • Boeken: via de website van Qurios ECO Grevelingenstrand
  • Adres: Middelplaat 10, Ouddorp (dit verblijf is gelegen op het schiereiland Port Zélande, wat officieel gezien bij Zuid-Holland hoort. Maar omdat het de perfecte uitvalsbasis is om Zeeland te ontdekken, houden wij het lekker bij Zeeland 😉)
  • Prijs: wij betaalden in totaal €390 voor een midweek (voor 4 personen), maar dit kan variëren naar aanleiding van schoolvakanties
  • Ontbijt: verse broodjes van de lokale bakker worden iedere ochtend aan huis bezorgd (tegen betaling)
  • Honden toegestaan: ja
  • Mogelijkheid om afval te scheiden: ja
Afbeelding GreenNomads

Tip van GreenNomads! Heb je de gewoonte om plastic waterflesjes te kopen tijdens je vakantie? Voorkom al dat plasticafval door van tevoren een eigen drinkfles mee te nemen. Onze favoriete duurzame waterfles is de Say What Bottle. Met deze hippe waterfles draag je bij aan een schonere oceaan én heb je altijd een koud of warm drankje bij je. Win-win!

➩ Lees ook: “15x uniek overnachten in de natuur in Nederland en België”

Bekijk gerelateerde blogs:

Duurzame hotspot in Nederland: Parc Buitengewoon

Duurzame hotspot in Nederland: Parc Buitengewoon

In onze zoektocht naar duurzame hotspots in Nederland zijn we al zoveel idyllische plekken in de natuur tegengekomen om te verblijven. Zo ook Parc Buitengewoon, waar je middenin het weidse Noord-Limburgse landschap in verschillende bijzondere accommodaties overnacht. Omdat je onder een dak slaapt, besloten wij hier een nachtje te verblijven in de herfst. In de zomer zijn er al zoveel leuke activiteiten te ondernemen dat we er een wedstrijd van hebben gemaakt plekjes te ontdekken waarbij je ook in de koudere seizoenen van kunt genieten. En daar voldoet dit park zeker aan!

26x duurzame reisartikelen en gadgets

26x duurzame reisartikelen en gadgets

Het liefste ga je zo voorbereid mogelijk op reis, maar neem je ook weer niet te veel onnodigs mee. Om je daarbij te helpen, hebben we een lijst gemaakt met 26 handige artikelen en gadgets voor op reis.

Zo kun je verantwoord zwemmen met walvishaaien

Zo kun je verantwoord zwemmen met walvishaaien

Zwemmen met walvishaaien is één van de mooiste reiservaringen die wij ooit hebben meegemaakt. De populariteit van deze activiteit roept echter vragen op over de impact ervan op de walvishaaien zelf en hun fragiele omgeving. Voordat je met walvishaaien gaat zwemmen, is het dus van groot belang dat je je inleest over hoe je dit op een diervriendelijke en verantwoorde manier kunt doen. Wij gingen op onderzoek uit en nemen je in dit artikel mee in de do’s & don’ts voor het verantwoord zwemmen met walvishaaien.